Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

URGENT - problem with Cisco 876 and ADSL over ISDN

I'm having problems with a Cisco 876 router. I have configured the router and when I connect the line to ADSLoverISDN interface and ATM interface seems to get up for 2 seconds then goes down.I cannot get a connection no matter what. Here is the configuration in case there is something wrong with it:

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

no aaa new-model

!

resource policy

!

ip subnet-zero

ip cef

!

!

vpdn enable

!

vpdn-group 1

!

!

!

!

!

!

!

!

!

interface BRI0

no ip address

encapsulation hdlc

shutdown

!

interface ATM0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0.1 point-to-point

pvc 1/35

encapsulation aal5snap

pppoe-client dial-pool-number 1

!

!

interface FastEthernet0

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Vlan1

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

ip tcp adjust-mss 1452

!

interface Dialer1

mtu 1492

ip address negotiated

ip nat outside

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp authentication chap callin

ppp chap hostname xxxxxx

ppp chap password 0 xxxxxx

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1

!

no ip http server

no ip http secure-server

ip nat inside source list 1 interface Dialer1 overload

!

access-list 1 permit 192.168.1.0 0.0.0.255

dialer-list 1 protocol ip permit

!

control-plane

!

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

Can anyone help me with this as it's quite urgent?

2 REPLIES
New Member

Re: URGENT - problem with Cisco 876 and ADSL over ISDN

Here is the debug atm events:

*Mar 1 04:15:25.095: DSL: Received response: 0x41

*Mar 1 04:15:30.375: DSL(ATM0): ADSL_ID_NACK_EXT, error code 0x81 at Far End

*Mar 1 04:15:30.375: DSL: Get FAR End Modem Vendor ID Failed

*Mar 1 04:15:30.375: Matching SAR to Line speed: Attempt number 1

cps 1 slots 21

APL Level 0 slots 21

APL Level 1 slots 21

*Mar 1 04:15:30.375: ATM0: atmsar_get_plim_info

*Mar 1 04:15:30.375: ATM0:atmsar_update_plimtype

*Mar 1 04:15:30.375: ATM0 atmsar_update_us_bandwidth(): upstream bw =634 Kbps

*Mar 1 04:15:30.379: DSL: SM: [DMTDSL_DO_OPEN -> DMTDSL_SHOWTIME]

*Mar 1 04:15:32.879: ATM0 DSL: Defect: LOM

*Mar 1 04:15:32.879: DSL: Defect: LOS LOF LCDf: retraining

*Mar 1 04:15:35.067: ATM0: atmsar_vc_dlcx

*Mar 1 04:15:35.067: (ATM0)1a_enable: delay activation of vcd=1, vc=0x82E91F20

*Mar 1 04:15:35.067: atmsar enable ATM0

*Mar 1 04:15:35.067: ATM0: atmsar_bringup_interface: Interface and atm_db flags are UP

*Mar 1 04:15:35.379: atmsar_atm_lineaction(ATM0): state=0

*Mar 1 04:15:35.379: DSL: SM: [DMTDSL_SHOWTIME -> DMTDSL_RE_OPEN]

*Mar 1 04:15:35.379: DSL: Send ADSL_CLOSE command.

*Mar 1 04:15:35.379: DSL(ATM0): Sent command 0x4

*Mar 1 04:15:36.847: DSL: Received response: 0x25

*Mar 1 04:15:36.847: DSL: Connection closed

*Mar 1 04:15:36.847: DSL: SM: [DMTDSL_RE_OPEN -> DMTDSL_DO_OPEN]

*Mar 1 04:15:36.847: DSL: Send ADSL_OPEN command.

*Mar 1 04:15:36.847: DSL(ATM0): Using subfunction 0x0

*Mar 1 04:15:36.847: LOCAL:Max noise margin for power cutoff 31

*Mar 1 04:15:36.847: DSL(ATM0): Sent extended command 0x3

*Mar 1 04:15:39.347: DSL(ATM0): 1: Modem state = 0x9

*Mar 1 04:15:41.847: DSL(ATM0): 2: Modem state = 0x9

*Mar 1 04:15:44.347: DSL(ATM0): 3: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:45.067: ATM0: atmsar_vc_dlcx

*Mar 1 04:15:46.847: DSL(ATM0): 4: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:49.347: DSL(ATM0): 5: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:51.847: DSL(ATM0): 6: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:54.347: DSL(ATM0): 7: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:56.847: DSL(ATM0): 8: Modem state = 0x10

*Mar 1 04:15:56.979: DSL: Received response: 0x24

*Mar 1 04:15:56.979: DSL: Showtime!

*Mar 1 04:15:56.979: DSL(ATM0): Sent command 0x31

*Mar 1 04:15:56.991: DSL: Received response: 0x12

*Mar 1 04:15:56.991: DSL(ATM0): operation mode 0x2000000

*Mar 1 04:15:56.991: DSL(ATM0): Sent command 0x33

*Mar 1 04:15:56.995: DSL: Received response: 0x16

*Mar 1 04:15:56.995: DSL(ATM0): Far End Chip Country Code 0xFF

*Mar 1 04:15:56.995: DSL: Far End Chip Vendor ID GSPN

*Mar 1 04:15:56.995: DSL: Far End Chip Vendor ID Specific 0x0310

*Mar 1 04:15:56.995: DSL: Far End ITU Vendor STD Number 0x0003

*Mar 1 04:15:56.995: DSL(ATM0): Sent command 0x32

*Mar 1 04:15:57.003: DSL: Received response: 0x14

*Mar 1 04:15:57.003: DSL(ATM0): Near End Chip Country Code 0x0F

*Mar 1 04:15:57.003: DSL: Near End Chip Vendor ID STMI

*Mar 1 04:15:57.003: DSL: Near End Chip Vendor ID Specific 0x0000

*Mar 1 04:15:57.003: DSL: Near End ITU Vendor STD Number 0x0003

*Mar 1 04:15:57.003: DSL(ATM0): Sent extended command 0x5

*Mar 1 04:15:57.011: DSL(ATM0): Near End Modem Country Code 0xB5

*Mar 1 04:15:57.015: DSL: Near End Modem Vendor ID CSCO

*Mar 1 04:15:57.015: DSL: Near End Modem Vendor ID Specific 0x0000

*Mar 1 04:15:57.015: DSL: Near End Modem Version 12.4(4)T7`

*Mar 1 04:15:57.015: DSL: Near End Modem Serial Number FCZ112752TT

*Mar 1 04:15:57.015: DSL(ATM0): get Near End extended ITU ID succeeded

*Mar 1 04:15:57.015: DSL(ATM0): Sent extended command 0x5

*Mar 1 04:15:58.987: DSL: Received response: 0x41

*Mar 1 04:16:05.903: DSL(ATM0): ADSL_ID_NACK_EXT, error code 0x81 at Far End

*Mar 1 04:16:05.903: DSL: Get FAR End Modem Vendor ID Failed

*Mar 1 04:16:05.903: Matching SAR to Line speed: Attempt number 1

cps 1 slots 22

APL Level 0 slots 22

APL Level 1 slots 22

I just can't get the PCs to connect to the internet.

New Member

Re: URGENT - problem with Cisco 876 and ADSL over ISDN

Hi ,

I can see some commands missing in your config . Pls try to congiure them and try . Pls change the MTU to 1440as by deafult for TAM its 1440 . Where as i cant see vbr-nrt configured under pVC .

you configure your desired B.W

e.g :Vbr-nrt 128 128 1

interface ATM0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0.1 point-to-point

pvc 1/35

vbr-nrt 128 128 1 <<<<<<<<<<<<<<

encapsulation aal5snap

pppoe-client dial-pool-number 1

interface Dialer1

mtu 1440 <<<<<<<<<<<<<<<

ip address negotiated

ip nat outside

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp authentication chap callin

ppp chap hostname xxxxxx

ppp chap password 0 xxxxxx

If still there is some issue with ATM then check the Tx path etc last hope replace the ATM card of the router .

HTH ... Cheers NK

385
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content