Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VWIC G.703 Card, Protocol Down

I have a 2600XM router fitted with NM-2W. There is a wic in slot 0 and a VWIC2-2MFT-G.703 card in slot 1. I have configured both the ports on this card. One of the ports is working perfectly but when I connect a line to another port, it shows

"Interface is up, Line protocol is down"

Controllers and interfaces for both the ports are configured identically.

Here is the config

card type e1 1 1

controller e1 1/2

framing no-crc4

channel-group 0 timeslots 1-31

controller e1 1/3

framing no-crc4

channel-group 0 timeslots 1-31

interface serial 1/2:0

bandwidth 1984

ip address xx.xx.xx.xx xx.xx.xx.xx

interface serial 1/3:0

bandwidth 1984

ip address xx.xx.xx.xx xx.xx.xx.xx

This config works perfectly for 1/3 but the link on 1/2 does not work. If we do shut/no shut on the interface, the link comes up/up but line protocol goes down after 10-15 secs. Also, I noticed that all kind of errors like input errors, codes, frame, overruns keep increasing very rapidly and also router cpu utilization goes up considerably

The same link, when connected to a modem works perfectly fine.

Keepalives are set for 10 sec

If anybody has any idea about this, please let me know

Best Regards,

Anand P. Diwakar

1 REPLY

Re: VWIC G.703 Card, Protocol Down

Hi Anand,

Did you try swapping the 1/3 to 1/2. What happens when you do that. Looking at your discription for errors it seems some physical media issue. First try swapping the other E1 to 1/2 and see if that works OK. If really it works, then use the loopback troubleshooting starting from local end to remote end and go on...

regards,

-amit singh

135
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content