Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Webserver NAT Issue 827-Router

Hi All

I am pulling the little hair i have left on my scalp as I can not seem to telnet my webserver publicy on port 80 although I believe i have set it up properly in ios.

here are the debug nat statements:

00:47:27: NAT: o: tcp (x.x.250.234, 59591) -> (x.x.245.114, 80) [36948]

00:47:27: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.100.10 [36948]

00:47:30: NAT: o: tcp (x.x.250.234, 59591) -> (x.x.245.114, 80) [36949]

00:47:30: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.100.10 [36949]

00:47:36: NAT: o: tcp (x.x.250.234, 59591) -> (x.x.245.114, 80) [36950]

00:47:36: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.100.10 [36950]

00:47:48: NAT: o: tcp (x.x.250.234, 59591) -> (x.x.245.114, 80) [36951]

00:47:48: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.100.10 [36951]

00:47:55: NAT: expiring x.x.245.114 (192.168.100.10) tcp 80 (80)

and here is my config:

router#show running-config

Building configuration...

Current configuration : 1229 bytes

!

version 12.2

no service pad

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

service password-encryption

!

hostname router

!

enable secret xxx

!

username admin password xxx

mmi polling-interval 60

no mmi auto-configure

no mmi pvc

mmi snmp-timeout 180

ip subnet-zero

no ip domain-lookup

ip name-server x.x.254.240

ip name-server x.x.254.241

!

!

bridge irb

!

!

interface Ethernet0

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

no keepalive

hold-queue 100 out

!

interface ATM0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

pvc 8/35

encapsulation aal5snap

!

bundle-enable

dsl operating-mode auto

bridge-group 1

hold-queue 224 in

!

interface BVI1

ip address x.x.245.114 255.255.255.252

ip nat outside

!

ip nat inside source list 1 interface BVI1 overload

ip nat inside source static tcp 192.168.100.10 80 x.x.245.114 80 extendable

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 x.x.245.113

no ip http server

!

!

access-list 1 permit 192.168.1.0 0.0.0.255

bridge 1 protocol ieee

bridge 1 route ip

!

line con 0

exec-timeout 120 0

logging synchronous

login local

stopbits 1

line vty 0 4

exec-timeout 120 0

login local

!

scheduler max-task-time 5000

end

router#

---------

Any help would be greatly appreciated =)

Thanks anyway

Dom

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Webserver NAT Issue 827-Router

Hi,

Your inside interface ethernet0 is having ip address of 192.168.1.1/24.

But your static nat says 192.168.100.10 natted to the public.. check this out.

where is this ip 192.168.100.10 located.??

-VJ

3 REPLIES

Re: Webserver NAT Issue 827-Router

Hi,

Your inside interface ethernet0 is having ip address of 192.168.1.1/24.

But your static nat says 192.168.100.10 natted to the public.. check this out.

where is this ip 192.168.100.10 located.??

-VJ

New Member

Re: Webserver NAT Issue 827-Router

VJ You are a champion

I am a eeeeeediot =)

I feel very silly

thanks i changed nat to right address and i can telnet to 80 publicy

Re: Webserver NAT Issue 827-Router

Hi,

Glad that the issue is resolved.

Never mind.. It happens to everyone once in a while :-)

-VJ

106
Views
0
Helpful
3
Replies