Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

why cisco12406's linecard can't be online?

13:50:43: %RP-3-RETRY_DOWNLOAD: Begin attempt to start the linecard in slot 3
13:50:50: %RP-3-ABANDON_DOWNLOAD: End attempt to start the linecard in slot 3
13:50:50: %RP-3-RETRY_DOWNLOAD: Begin attempt to start the linecard in slot 2
13:50:57: %RP-3-ABANDON_DOWNLOAD: End attempt to start the linecard in slot 2
Router(boot)>
Router(boot)>
Router(boot)>
Router(boot)>show diags 2

SLOT 2  (RP/LC 2 ): 4 Port ISE Gigabit Ethernet
  MAIN: type 119,  800-22811-07 rev F0
        Deviation: 0
        HW config: 0x00    SW key: 00-00-00
  PCA:  73-8517-07 rev C0 ver 5
        Design Release 6.0  S/N SAL11509UBZ
  MBUS: Embedded Agent
        Test hist: 0x00    RMA#: 00-00-00    RMA hist: 0x00
  DIAG: Test count: 0x00000000    Test results: 0x00000000
  FRU:  Linecard/Module: 4GE-SFP-LC=
  L3 Engine: 3 - ISE OC48 (2.5 Gbps)
  MBUS Agent Software version 2.68 (RAM) (ROM version is 3.50)
  ROM Monitor version 1.13
  Fabric Downloader version used n/a (ROM version is UNKNOWN)
  Primary clock is CSC 1
  Board State is Waiting to retry download after persistent failures (RTRY WAIT)
  Insertion time: 00:00:16 (13:54:07 ago)

Everyone's tags (3)
1 REPLY
Cisco Employee

why cisco12406's linecard can't be online?

Hi William,

A LC stuck in Waiting to retry can have multiple causes but it is too difficult and long to properly troubleshoot this here.

Anyway the causes might be:

1- LCs failed (2 of them is pretty rare but can happen) > solution is RMA

2- Backplane issue > solution is replacing the chassis

3- Something between the RP and that slot gets hung up and the RP cannot properly communicate with the LC. It could be a sw issue. i.e. CSCsz12469    LC will not boot after MBUS_SYS-3-NOBUFFER & PRP-3-CHP_DESCQ_FULL error

4- RP problem (rare).

What I would do is (following the order):

- reseat (physically) the cards. Probably you did it already

- try use another slot (if all are busy move other cards to those 2 slots and those cards to those slots. That would verify bullets 2 and 3.

- RP switchover (if redundant RP is present).

- Engage the TAC to troubleshoot from the fabric perspective (too complex here).

Good luck

Riccardo

PS please rate if helpful

704
Views
0
Helpful
1
Replies