Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

CIFS Operational State Disabled.

Hi All

The CIFS service on a NME-WAE-502 is showing an "disabled" operational state however the Config State is "enabled" and reporting a "

cifs_ao_down" alarm. I've tried re-enabling the accelerated service via the CLI and the console reports that it is enabled however the operational state of the acceleratored service remains disabled.

WAE1#sh alarm

Critical Alarms:

----------------

        Alarm ID                 Module/Submodule               Instance

   ---------------             --------------------          ---------------

   1 cifs_ao_down              wafs                         WAFS                    

Major Alarms:

-------------

None

Minor Alarms:

-------------

        Alarm ID                 Module/Submodule               Instance

   ---------------             --------------------          ---------------

   1 primary_interface         CIFS_AO/primary_interface    CIFS_AO                 

WAE1#sh license

License Name   Status      Activation Date Activated By 

-------------- ----------- --------------- --------------

Transport      not active

Enterprise     active      05/22/2009      admin        

Video          not active

WAE1#sh cms info

Device registration information :

Device Id                            = 3806504                            

Device registered as                 = WAAS Application Engine            

Current WAAS Central Manager         = 10.###.###.##                        

Registered with WAAS Central Manager = 10.###.###.##                        

Status                               = Online                             

Time of last config-sync             = Tue Jan  3 12:45:18 2012           

CMS services information :

Service cms_ce is running

WAE1#sh acc

Accelerator     Licensed        Config State    Operational State            

-----------     --------        ------------    -----------------            

cifs            Yes             Enabled         Disabled  

epm             Yes             Enabled         Running   

http            Yes             Enabled         Running   

mapi            Yes             Enabled         Running   

nfs             Yes             Enabled         Running   

ssl             Yes             Enabled         Running   

video           No              Enabled         Shutdown

WAE1#conf t

WAE1(config)#accelerator cifs enable

Enabled windows-print accelerator

Enabled cifs accelerator

WAE1(config)#

Does anyone know how to solve this issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

OR try removing the Enterprise License and then after 5 minutes re-apply it.

7 REPLIES
Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

Hi Da,

can you post sh alarm history ,  sh ver and sh disk details output here ?

This may be due to CIFS partition mismatch.

Thanks.

Community Member

CIFS Operational State Disabled.

As requested:

WAE1#sh alarm history detail

     Op Sev Alarm ID             Module/Submodule     Instance

     -- --- -------------------- -------------------- --------------------

   1 R  Cr  cifs_ao_down         wafs                 WAFS               

     Dec 31 16:57:20.389 EST, Processing Error Alarm, #000002, 10000:1000003

     CIFS Accelerator is down.

   2 R  Mi  primary_interface    CIFS_AO/primary_interface CIFS_AO            

     Dec 31 16:56:21.861 EST, Environment Alarm, #000001, 20000:20001

     primary-interface miss-configured. cifs-ao will work in passthrough mode.

Op - Operation: R-Raised, C-Cleared

Sev - Severity: Cr-Critical, Ma-Major, Mi-Minor

WAE1#sh ver

Cisco Wide Area Application Services Software (WAAS)

Copyright (c) 1999-2011 by Cisco Systems, Inc.

Cisco Wide Area Application Services (accelerator-k9) Software Release 4.4.3b (build b2 Oct 20 2011)

Version: nme-wae-502-4.4.3b.2

Compiled 16:38:43 Oct 20 2011 by damaster

Device Id: 00:21:55:##:##:##

System was restarted on Sat Dec 31 16:49:10 2011.

The system has been up for 3 days, 2 hours, 38 minutes, 24 seconds.

WAE1#sh disk detail

Physical disk information:

  disk00: Present    080606BB6200WBFM69UF       (h01 c00 i00 l00 - Int DAS-SATA)

          114470MB(111.8GB)

Mounted file systems:

MOUNT POINT      TYPE       DEVICE                SIZE     INUSE      FREE USE%

/sw              internal   /dev/sdb1            991MB     698MB     293MB  70%

/swstore         internal   /dev/sdb2            991MB     562MB     429MB  56%

/state           internal   /dev/sdb3           3967MB     137MB    3830MB   3%

/local/local1    SYSFS      /dev/sdb7           5951MB     808MB    5143MB  13%

/disk00-04       CONTENT    /dev/sdb6          96995MB   33965MB   63030MB  35%

.../local1/spool PRINTSPOOL /dev/sdb8            991MB      16MB     975MB   1%

No RAID devices present.

Disk encryption feature is disabled.

Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

Hi Da,

It looks like you are missing primary interface configuration on thie WAE. Run "sh run" and make sure it shows up primary interface either as g1/0 or g2/0.

CLI command: sh run | in primary

if there is not primary interface configured, please configure one of the g1/0 or g2/0 as primary and it should start working.

Regards.

Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

CLI commands:

WAVE574-3#conf t

WAVE574-3(config)#primary-interface GigabitEthernet {1/0 OR 2/0}

WAVE574-3(config)#end

WAVE574-3#

Your config / sh run should look like this: IN MY CASE, I AM USING GIG 1/0 as ACTIVE PRIMARY INTERFACE.

WAVE574-3#sh run

! WAAS version 4.3.1 (build b6 Nov 13 2010)

!

device mode application-accelerator

!

!

hostname WAVE574-3

!

!

!

!

!

!

primary-interface GigabitEthernet 1/0

!

!

!

interface GigabitEthernet 1/0

ip address x.x.x.x x.x.x.x

exit

interface GigabitEthernet 2/0

shutdown

exit

Community Member

CIFS Operational State Disabled.

Thanks for the assistance so far Bhavin.

I've added the "primary-interface" command to the module however the alarm is still occuring. I've tried to re-enable the cifs accelerator service, it re-enables but the cifs oeprational state is still disabled.

primary-interface GigabitEthernet 1/0

!

interface GigabitEthernet 1/0

ip address 10.###.###.### 255.255.255.252

no autosense

bandwidth 1000

full-duplex

exit

interface GigabitEthernet 2/0

shutdown

exit

WAE1#sh alarms

Critical Alarms:

----------------

        Alarm ID                 Module/Submodule               Instance

   ---------------             --------------------          ---------------

   1 cifs_ao_down              wafs                         WAFS                    

Major Alarms:

-------------

None

Minor Alarms:

-------------

        Alarm ID                 Module/Submodule               Instance

   ---------------             --------------------          ---------------

   1 primary_interface         CIFS_AO/primary_interface    CIFS_AO                 

Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

Try reloading the box, if you can.

Cisco Employee

CIFS Operational State Disabled.

OR try removing the Enterprise License and then after 5 minutes re-apply it.

2804
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content