Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Cisco 819 - Verizon - no service

I have a new install of a Cisco 819 using a Verizon SIM.  The SIM works on a Verizon usb device and is able to pull down the correct static IP when pointing to the correct APN.  When plugging it into the 819 (tried multiple 819s), the "show cell 0 net" shows up as "no service".   I have let the router sit for 30 minutes or so and still no change in the service.   

Router#show cell 0 net
Current System Time = Fri Apr 28 19:39:47 2017
Current Service Status = No service
Current Service = Unknown
Current Roaming Status = Home
Network Selection Mode = Automatic
Network =
Mobile Country Code (MCC) = 311
Mobile Network Code (MNC) = 480
Packet switch domain(PS) state = Not attached
Registration state(EMM) = Searching/Not Registered
Tracking Area Code (TAC) = 64009
Cell ID = 64105731
Primary Scrambling Code = 65535

I have the 4g antennas on the router and the signal shows good looking at the "show cell 0 radio" command.

Router#show cell 0 rad
Radio power mode = ON
Channel Number = 5230
Current Band = LTE
Current RSSI = -56 dBm
Current RSRP = -89 dBm
Current RSRQ = -17 dB
Current SNR = -5.7 dB
LTE Technology Preference = AUTO
LTE Technology Selected = LTE
Router#

One of the debugs shows:

*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Attempting async line dialer script
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Dialing using Modem script: lte & System script: none
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: process started
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Asserting DTR
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Chat script lte started
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Sending string: AT!CALL
*Apr 28 19:06:14.899: CHAT3: Expecting string: OK
*Apr 28 19:06:34.899: CHAT3: Timeout expecting: OK
*Apr 28 19:06:34.899: CHAT3: Chat script lte finished, status = Connection timed out; remote host not responding

Not sure if it is a provider issue or a config issue.  

I have tried multiple configs, with no change in the service message.

Thanks.

3 REPLIES
VIP Purple

Have you used the "cellular 0

Have you used the "cellular 0 lte profile create 1 ..." command to configure the APN?

New Member

Yes,  I used the mw01

Yes,  I used the mw01.vzwstatic with no authentication as that is what I used when using the sim in the lg card for the static IP.   

 

New Member

Following is the config and

Following is the config and show results on our router, if it helps


show cellular 0 all
Hardware Information
====================
Modem Firmware Version = SWI9X15C_05.05.58.01
Modem Firmware built = 2015/03/05 00:02:40
Hardware Version = 1.0
Device Model ID: MC7354MNA
Package Identifier ID: 1102407_9904064_MC7354_05.05.58.01_00_Cisco_005.001_000
Modem Status = Online
Current Modem Temperature = 35 deg C
PRI SKU ID = 1102407, PRI version = 005.029_000, Carrier = Verizon
OEM PRI version = 05.01


Profile Information
====================
Profile password Encryption level: 7


Profile 1 = INACTIVE **
--------
PDP Type = IPv4v6
Access Point Name (APN) = vzwims
Authentication = None

Profile 2 = INACTIVE
--------
PDP Type = IPv4v6
Access Point Name (APN) = vzwadmin
Authentication = None

Profile 3 = ACTIVE*
--------
PDP Type = IPv4v6
PDP address = x.x.x.x
Access Point Name (APN) = ne01.VZWSTATIC
Authentication = None
Primary DNS address = x.x.x.x
Secondary DNS address = x.x.x.x

Profile 4 = INACTIVE
--------
PDP Type = IPv4v6
Access Point Name (APN) = vzwapp
Authentication = None

Profile 5 = INACTIVE
--------
PDP Type = IPv4v6
Access Point Name (APN) = vzw800
Authentication = None

* - Default profile
** - LTE attach profile


Configured default profile for active SIM 0 is profile 1.


Data Connection Information
===========================
Profile 1, Packet Session Status = INACTIVE
Profile 2, Packet Session Status = INACTIVE
Profile 3, Packet Session Status = ACTIVE
Cellular0:
Data Transmitted = 4060954640 bytes, Received = 1737791662 bytes
IP address = x.x.x.x
Primary DNS address = x.x.x.x
Secondary DNS address = x.x.x.x
Profile 4, Packet Session Status = INACTIVE
Profile 5, Packet Session Status = INACTIVE
Profile 6, Packet Session Status = INACTIVE

Network Information
===================
Current System Time = Thu Jun 8 19:56:33 2017
Current Service Status = Normal
Current Service = Packet switched
Current Roaming Status = Home
Network Selection Mode = Automatic
Network = VzW
Mobile Country Code (MCC) = 311
Mobile Network Code (MNC) = 480
Packet switch domain(PS) state = Attached
Registration state(EMM) = Registered
EMM Sub State = Normal Service
Tracking Area Code (TAC) = 10207
Cell ID = 26124931
Negotiated network MTU is 1428

Radio Information
=================
Radio power mode = online
LTE Rx Channel Number = 5230
LTE Tx Channel Number = 23230
LTE Band = 13
LTE Bandwidth = 10 MHz
Current RSSI = -65 dBm
Current RSRP = -94 dBm
Current RSRQ = -13 dB
Current SNR = 0.2 dB
Physical Cell Id = 0x155
Number of nearby cells = 4
Idx PCI (Physical Cell Id)
--------------------------------
1 341
2 167
3 350
4 224
Radio Access Technology(RAT) Preference = AUTO
Radio Access Technology(RAT) Selected = LTE

Modem Security Information
==========================
Active SIM = 0
SIM switchover attempts = 0
Card Holder Verification (CHV1) = Disabled
SIM Status = OK
SIM User Operation Required = None
Number of CHV1 Retries remaining = 3

======================================
Config
======================================

chat-script LTE "" "AT!CALL1" TIMEOUT 30 "OK"
chat-script lte "" "AT!CALL" TIMEOUT 20 "OK"

controller Cellular 0
lte modem link-recovery rssi onset-threshold -110
lte modem link-recovery monitor-timer 20
lte modem link-recovery wait-timer 10
lte modem link-recovery debounce-count 6

interface Cellular0
ip address negotiated
no ip unreachables
ip virtual-reassembly in
encapsulation slip
dialer in-band
dialer idle-timeout 0
dialer string LTE
dialer watch-group 1
no peer default ip address
async mode interactive

dialer watch-list 1 ip 127.0.0.255 255.255.255.255
dialer watch-list 1 delay route-check initial 60
dialer watch-list 1 delay connect 1
line 3
script dialer LTE
no exec
rxspeed 100000000
txspeed 50000000
line 8
no exec
rxspeed 100000000
txspeed 50000000

Make sure you are running Verizon modem firmware.

455
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content