Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Problems with wireless Hwic access point.

When I configure multiple ssids they seem to work fine until I add any sort of security.

When a add a simple WEP key my data vlan works fine, I can get to all the interfaces and networks, but my voice vlan does not it does get an IP from the dhcp server but I cannot ping any networks inside the router or from the router to the Voice Vlan.

I think that I'm following the rules correctly

Can any one provide any advice on how to fix my problem?

Attached is my basic config and the only changes I make are the following:

encryption vlan 20 key 1 size 128bit xxx transmit-key

encryption vlan 20 mode wep mandatory

encryption vlan 100 mode wep mandatory

2 REPLIES

Re: Problems with wireless Hwic access point.

I've never used a HWIC AP before, but I think you might have the wrong end of the stick on a couple of things.

Take a look at the following config and see what you think. This uses VLAN50 for the AP Management Address and VLANs 100 & 200 for client traffic.

interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

encryption vlan 200 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 200 mode wep mandatory

!

encryption vlan 100 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 100 mode wep mandatory

!

ssid BMS_network

vlan 200

authentication open

!

ssid data_network

vlan 100

authentication open

!

short-slot-time

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

channel 2437

station-role root

!

interface Dot11Radio0.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

bridge-group 100 subscriber-loop-control

bridge-group 100 block-unknown-source

no bridge-group 100 source-learning

no bridge-group 100 unicast-flooding

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

bridge-group 200 subscriber-loop-control

bridge-group 200 block-unknown-source

no bridge-group 200 source-learning

no bridge-group 200 unicast-flooding

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1

no ip address

no ip route-cache

!

encryption vlan 200 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 200 mode wep mandatory

!

encryption vlan 100 key 2 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 100 mode wep mandatory

!

ssid BMS_network

vlan 200

authentication open

!

ssid data_network

vlan 100

authentication open

!

speed basic-6.0 9.0 basic-12.0 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

!

interface Dot11Radio1.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

bridge-group 100 subscriber-loop-control

bridge-group 100 block-unknown-source

no bridge-group 100 source-learning

no bridge-group 100 unicast-flooding

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

bridge-group 200 subscriber-loop-control

bridge-group 200 block-unknown-source

no bridge-group 200 source-learning

no bridge-group 200 unicast-flooding

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

no bridge-group 1 source-learning

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

no bridge-group 100 source-learning

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

no bridge-group 200 source-learning

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address 192.168.50.9 255.255.255.0

no ip route-cache

!

ip default-gateway 192.168.50.254

bridge 1 route ip

New Member

Re: Problems with wireless Hwic access point.

I have not got the chance to review and implement your suggestion because I for some reason utilized WPA instead of WEP and every thing seems to work fine with WPA. That was the only thing I changed in my config. When i get the chance I'll to try WEP becuase it should of worked as well.

110
Views
0
Helpful
2
Replies