Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Cisco ASR 9010 Copper port problem

Recently we have purchased Cisco ASR 9010 router. We have setup a 1Gbps copper based SFP module in the line card. It detect the module and I have found this by using show controller. But when I coonect a RJ-45 cable between thre router and my laptop, port do not up, even I connect the cable to a cisco switch that time also it is not working. Is there any command to up this port!

Please help.

Regards,

Shuvo

Everyone's tags (3)
8 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Cisco ASR 9010 Copper port problem

Your laptop has a triple-speed (10/100/1000BaseTx) NIC card?

New Member

Cisco ASR 9010 Copper port problem

Hi,

What model SFP are you using ? as I believe it needs to be SFP-GE-T.

Thanks

RJ

New Member

Cisco ASR 9010 Copper port problem

try enabling autonegociation with:

no duplex

no speed

on the switch side try:

duplex full

if the SPF is ok it should come up.

New Member

Re: Cisco ASR 9010 Copper port problem

Do you need to use the media-type command?

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Cisco Employee

Re: Cisco ASR 9010 Copper port problem

You likely need "negotiation auto" configured under this port, as many devices have autonegotiation enabled by default but the ASR9000 does not. The "media-type" command is not present on the ASR9000 as it's used to switch between SFPs and fixed copper ports - not for copper SFPs.

New Member

Re: Cisco ASR 9010 Copper port problem

For the "Negotiation auto", do you mean for 1000M interface, since the 10G interface is alwasy force-up.

New Member

Cisco ASR 9010 Copper port problem

Try to configure this command under the interface :

"transceiver permit pid all"

New Member

Cisco ASR 9010 Copper port problem

Thank Michalis.

I have applied your command and it is working.

Thanks very much for your co-operation.

Regards,

Shuvo

1550
Views
10
Helpful
8
Replies